Några snabba frågor om 2018 med ABAK

Har ABAK uppnått några milstolpar under 2018? Finns det en referens de känner sig extra stolta med? Och finns det något som vi inte vet om ABAK? Läs deras summering av året nedan!

Vilken bra dag för att lära känna ABAK lite mer! Vilka är ABAK?

Vi är ett tight litet team på 8 stycken anställda belägna i Sundsvall som jobbar mot livsmedelsbutiker, industri, kommuner, landsting och fastighetsägare. Ett av våra honnörsord är trygghet, vi vill ju att både kunder och anställda känner trygghet i vårt företag. Jätteviktigt. Kunden skall vara trygg i att vi löser deras problem och ser till att allt går så miljö och energieffektivt som möjligt. Våra tekniker skall vara trygga i allt de gör, välutbildade, och engagerade, både i sig själva men även med vår support i ryggen. Våra tekniker är grymma. Helt enkelt.

 

Har ni uppnått några milstolpar under åren i TESAB?

ABAK var väldigt tidiga in i TESAB, det är en självklar milstolpe. Vår första Co2-aggregat monterades 2006 det hör ju definitivt till milstolps-samlingen. Hela TESABs uttalade arbete mot 100% hållbarhet är nog alla milstolpars moder, ett fokus på miljö, energi och resurser är ju en vektor med tydligt mål och riktning. Det finns ju självklart fler stora ögonblick då bolaget funnits sedan 1963 men dessa är bland de större i hyfsat modern tid.

 

Det visste vi nog inte om er...

I vår vardag så har vi en hel del hyss för oss, humorn är viktig oavsett hur seriösa vi är. Bland det roligaste vi gjort var att klippa av en bit cykelslang, trä den över avgasröret på en bil och sedan köra runt på parkeringen, hysteriskt roligt!! En riktig smilbands-töjare...

Se klippet här!

 

Finns det en referens ni är lite extra stolta över från i år?

Tittar vi i backspegeln och försöker sortera ut särskilda referenser som vi skulle vilja belysa så skulle jag hellre peka på en "mjukare" parameter. Ingenting är roligare än att få ett förtroende från en kund, oavsett om det är en nyinstallation, ombyggnad eller ny servicekund. En fantastisk känsla att få ett sådant förtroende, det är vad som driver oss framåt. 


Kan ni summera året för oss?

Ett litet annorlunda år sett ur ABAK-perspektiv. Hög beläggning med service och små entreprenader/ombyggnader, vanligen så har vi ett par butiksbyggen per år men under 2018 hade vi bara ett. Året i övrigt kan väl mest beskrivas som turbulent, jag tänker då speciellt på utfasningen av HFC-köldmedierna och alla de frågor som följer i dess spår. Ju längre in i utfasningen vi kommer desto tydligare blir budskapet, naturliga köldmedier. På så vis tar kylbranschen sitt ansvar, genom att minimera vårt Co2-avtryck.

 

Ha en fantastisk December och en väldigt God Jul från oss alla på ABAK!

Mvh Richard och Jimmy med personal