Många installations- och serviceuppdrag åt Perstorp

Perstorp är ett internationellt företag inom gas och petrokemi med över 1500 anställda vid produktionsenheter i Europa, Asien och Nordamerika. Dahlmans Kylteknik har ett service och underhållsavtal med Perstorp. Avtalet gäller processkyla för en äldre ammoniakmaskin och en ny ammoniakmaskin som Dahlmans Kylteknik har installerat.

Sedan tidigare har Dahlmans stor erfarenhet av att arbeta med företag inom processindustrin och har genom åren genomfört flera uppdrag åt Perstorp.

Det senaste uppdraget gällde installation av två stycken containerlösningar till ammoniakmaskiner med skruvkompressorer som har till uppgift att betjäna processkylan till en nybyggd fabriksdel. På Perstorp pågår produktionen dygnet runt och därför måste systemen ha hög tillförlitlighet. Det får aldrig bli stopp i processen därför är systemet byggt med redundans. Stannar den ena ammoniakmaskinen går den andra igång automatiskt.

- Det fungerar fantastiskt bra att jobba med Dahlmans Kylteknik. Vi får omedelbar hjälp vid problem, oavsett tidpunkt eller dag. De håller mycket hög servicenivå och hjälper oss finna lösningar som är hållbara över sikt. Dessutom har vi mycket bra kommunikation med både servicetekniker och projektledare. Jag kan absolut rekommendera Dahlmans Kylteknik vidare, säger Torbjörn Gunnarsson, Mekanisk chef på Perstorp Holding AB

- Vi  är stolta över att få möjligheten att hjälpa Perstorp att hålla deras produktion uppe. Vi arbetar med en professionell beställare som vet vad han vill. Vi har ett service- och underhållsavtal som vi sköter efter absolut bästa förmåga. Ett spännande och intressant uppdrag, säger Robert Dahlman, VD på Dahlmans Kylteknik.