Snabb CO2 installation åt Coop/Konsum vid Munkebäckstorg

I månadsskiftet juni och juli genomförde Dahlmans en rekordsnabb installation av en modern och miljövänlig CO2-anläggning i Coop/Konsum-butiken vid Munkebäckstorg.

En gammal kylanläggning togs bort och ersattes av en CO2-anläggning som nu betjänar butikens nya kyl- och frysdiskar. CO2 (koldioxid) som kylmedium är det bästa alternativet för både miljön som för driftsekonomin. CO2 stöds av F-gasförordningen och har ett mycket lågt GWP-värde (Global Warming Potential). Uppdraget genomfördes med butiken i full drift vilket kräver serviceorienterade medarbetare som inte stör kunderna.

- Dahlmans var helt självgående och väldigt hjälpsamma. Vi hade genomgående en väldigt bra dialog med dem. Nu har vi ett underhållsavtal med Dahlmans Kylteknik och det tycker jag är bra för då känner jag mig trygg, säger Josippa Kljaic, butikschef på Coop/Konsum vid Munkebäckstorg.

- Det här uppdraget genomfördes på kort tid och då gäller det att vara väl förberedd och ha planerat entreprenaden ordentlig. Dessutom var det under semestertid vilket råkar vara den period under hela året när kylföretag som vi har som mest att göra. Men allt flöt på bra och vi är nöjda med vår insats. Det här är en fin butik med väldigt hjälpsam och trevlig personal. För oss är det viktigt att vi inte stör butikens kunder när vi jobbar och därför planerar vi varje insats noga, säger Jan-Ove Holmberg, Projektledare på Dahlmans Kylteknik.