Nytt kylrum till Lastbilscentralen

Sju dagar i veckan kommer det färsk mjölk till Uddevalla Lastbilscentral. Mjölken förvaras i ett kylrum innan leverans ut till dagligvaruhandeln.

Kylrummet som Dahlmans en gång i tiden byggde var uttjänt och Dahlmans fick förnyat förtroende att bygga ett nytt. Köldmediet som valdes var godkänt miljömässigt och gav ekonomiska fördelar. För att inte stå utan kyla under installationsarbetet delades kylrummet upp i två delar och två aggregat användes omlott så att mjölken hela tiden var kyld i en obruten kedja. Installationsarbetet gick snabbt och på en och en halv vecka var allt klart.

Dahlmans fick även ansvara för styr och regler. Kylrummet som är en fristående byggnad utomhus och utsatt för årstidernas växlingar kunde nu garantera en temperatur på ca 6 grader året om.

- Vi har jobbat med Dahlmans i 23 år. Det är en lång relation och vore vi inte nöjda skulle vi inte ha kvar dem som leverantör. Dahlmans servade och underhöll den gamla anläggningen och det var ganska självklart att de skulle få entreprenaden när vi nu byggde en ny. Vi är mycket nöjda med deras uppdrag, säger Håkan Frenberg, systemansvarig på Uddevalla Lastbilscentral.