Coop i Munkedal är nu ännu grönare!

Dahlmans har under två månader, med butiken i full drift, genomfört installationen av en ny CO2-kylmaskin.

Nu är Coop i Munkedal uppgraderad till en modern miljövänlig och energieffektiv butik.

Dahlmans Kylteknik fick som huvudentreprenör uppdraget att byta ut den gamla kylanläggningen och samtidigt konvertera till en CO2-lösning. Den gamla kylanläggningen var av en äldre modell som var vanlig från slutet av 70-talet till mitten av 80-talet.

Dahlmans har under två månader, med butiken i full drift, genomfört installationen av en ny CO2-kylmaskin. Butiken har också fått nya kyl- och frysdiskar som använder CO2 som köldmedium. Till detta är värmeåtervinning påkopplad. På taket är en AC monterad som ska kyla ventilationen. Det som återstår av uppdraget för Dahlmans räkning är lite injusteringar av maskin och diskar.

Energibesparingen kommer att bli stor, det brukar efter injusterad anläggning ligga nära 40 % lägre förbrukning.

I samband med ombyggnation ändrades butikens utformning, vilket gör att kunderna upplever att de fått en hel ny Coop-butik att handla i.

-Jag hade som butikschef stor press på mig under hela ombyggnation och jag får tacka Dahlmans Kylteknik och deras medarbetare för att de tog ett så stort ansvar under hela projektet. De har sett till att tidsplanen har följts och att projektet genomförts på bästa sätt. Det var många entrepenörer här samtidigt och Dahlmans var tydliga med att berätta för de andra hur vi ville hade det. Det här är en ombyggnation som vi har väntat länge på. Nu är allt det gamla borta och istället är butiken ny och fräsch, Fantastiskt roligt att det nu är klart. Våra kunder tror inte sina ögon när de kommer in genom entrén. Det har varit en otrolig förändring och det känns väldigt roligt att arbeta här nu, säger Marianne Thuresson, butikschef på Coop i Munkedal.