Succé för nya saluhallen i Uddevalla!

Ombyggnation genomfördes av fjorton lokala entreprenörer, varav en var Dahlmans Kylteknik.

36 år efter att den gamla saluhallen på torget i Uddevalla slog igen har en ny saluhall öppnat i en f d banklokal i ett hus byggt redan1904.

Bakom saluhallen ligger ett antal eldsjälar som efter år av planering nu kommit till skott. De som i fyra år drivit frågan är bland annat Krister Hasslebäck och Ann-Charlott Gustavsson. En av deras tankar med etableringen var att göra stadskärnan mer levande genom att erbjuda Uddevallaborna en saluhall i centralt läge.

Ett uppdrag med stark lokal förankring!

Ombyggnation genomfördes av fjorton lokala entreprenörer, varav en var Dahlmans Kylteknik. Att det skulle vara lokala företag låg i själva konceptet.

Dahlmans installerade all livsmedelskyla, byggde kylrum, installerade kyldiskar samt delikatessdiskar för ost, fisk, kött m.m.

-Vi är väldigt nöjda med vad Dahlmans Kylteknik och de andra entreprenörerna åstadkommit. De kan känna sig väldigt nöjda med sin insats, säger Krister Hasslebäck.

Lokalerna är väldigt speciella och ett fotografi gör inte miljön rättvis. Med hela sex meter till tak byggdes det en entresol som fungerar som ett loft för sittande gäster.

-Det här något Uddevallaborna hade saknat. Nu kan de i sin egen saluhall finna alla former av delikatesser men också beställa en matbit eller kanske bara ta en kopp kaffe. Det här var ett roligt och lite annorlunda uppdrag. Jag tycker att den lokala förankringen är klockren. I mina ögon verkar saluhallen blivit en succé, säger Robert Dahlman, vd på Dahlmans Kylteknik.