Miljövänlig kyla till nya Regionens hus

Dahlmans Kylteknik håller just nu på och installerar 100% miljövänlig CO2-kyla i nya Regionens hus restaurang i Göteborg.

Nya Regionens hus är det första av flera stora planerade projekt som ska bilda Göteborgs nya citystadsdel mellan Centralstationen och Göta älv. Dahlmans har fått kylentrentreprenaden för restaurangen och det innebär i det här fallet installation av ett Advansor kylaggregat med gaskylare. Kylaggregatet kommer att betjäna ett frysrum, fyra kylrum, kylmöbler och ett nedkylningsskåp. I januari ska uppdraget vara helt klart från Dahlmans sida.

- Vi har kommit långt med vårt uppdrag. De flesta installationer är genomförda. Det som återstår är provryckning och ingångskörning. Vi har gjort ganska många restauranger tidigare och det känns bra att den här satsar på modern och hållbar kylteknik. Samarbetet med Installationsbolaget i Göteborg har fungerat utmärkt, säger Jan-Ove Holmberg, projektledare på Dahlmans Kylteknik.

Beställare: Installationsbolaget i Göteborg
Byggherre: Västfastighet, Västra Götalandsregionen.