Rapport från en nybliven kyltekniker!

Jonathan Backlund utbildade sig på YIH i Katrineholm till kyl- och värmepumpstekniker. Innan dess arbetade han inom kommunens fritidssektor. Han var klar med sin utbildning på YIH februari 2019. Direkt därefter fick han anställning hos Dahlmans Kylteknik.

Nu har du varit fyra månader på Dahlmans Kylteknik, blev det som du hade tänkt?

Det blev bättre. Dahlmans har väldigt hög kompetens och min inlärningskurva har gått rakt upp från dag ett. Samtidigt är det en trygg och familjär stämning på Dahlmans som jag gillar. Vi trivs med varandra och alla har varit måna att hjälpa oss som är nya att komma tillrätta.

När du var klar med din utbildning hade du några andra jobberbjudanden än det från Dahlmans?

Ja, flera stycken faktiskt. Jag valde Dahlmans för att jag fick bra kontakt med Robert Dahlman och en väldigt bra känsla för företaget. Jag upplevde att det var ett välskött och seriöst företag. Känslan jag fick för företaget visade sig att stämma exakt. Jag har helt klart gjort rätt val.

Är Dahlmans en bra arbetsplats för en nyutbildad kyltekniker?

Absolut. Som nyutbildad kan man inte allt. På Dahlmans fick jag en mentor som jag kan prata med om det är något jag undrar över. Dessutom får man väldigt bra stöd av alla, från arbetskamrater och administration till ledningen. Nu åker jag ut helt själv på uppdrag. Det är utvecklande, jag får tänka och utforska efter eget huvud. Blir jag osäker kan jag bara ringa. Dahlmans har hög teknisk kompetens vilket gör att jag lär mig massor.

Hur är utvecklingsmöjligheterna på Dahlmans?

Det är bra utvecklingsmöjligheter, både externt som internt. Just nu lär jag mig massor av mina arbetskamrater. Man blir per automatik kunnig när man arbetar här.

Hur viktigt är det för dig att Dahlmans är engagerade i miljöfrågor?

För mig är det viktigt. Det är viktigt att kunna bidra till en bättre miljö för alla. Vi arbetar med CO2 som inte har någon påverkan på växthuseffekten. Det känns bra! Inom den nya miljövänliga kyltekniken ligger vi på Dahlmans i framkant. Jag är stolt när jag berättar var och vad jag arbetar med.