Nominera Dahlmans Kylteknik till Uddevalla Näringslivsgala 2020!


Visste du att Dahlmans genom sitt arbete klimatkompenserar 20.000 - 40.000 dieselbilars årsutsläpp/år, startat yrkesskola i Uddevalla och var en av grundarna av TESAB?

Nominera här:
https://www.uddevallanaringsliv.se/nominera-till-naringslivsgalan-2019/

Dahlmans kylteknik har funnits i Uddevalla i snart 50 år. Ni har säkert sett våra bilar på stadens gator, och för en del är namnet bekant. Somliga har kanske jobbat hos oss eller med oss. Ändå tror vi att de flesta inte riktigt vet vad vi jobbar med och vad vi gör för klimatet.

1971 startade Dahlmans Kylteknik AB i en liten källarlokal på Strömstadsvägen i Uddevalla. I dag har vi vuxit till ett modernt företag med 19 anställda. Vi är ledande i Västsverige inom miljövänlig och hållbar kylteknik. Tidigt tog vi miljöansvar och valde bort de miljöfarliga kylmedierna och satsade helhjärtat på miljövänliga naturliga köldmedier. Det blev en framgångssaga.

Med hjälp av vårt koncept ”100 % hållbarhet”, och modern teknik har vi miljösäkrat kyl- och frysapplikationer i livsmedelsbutiker, isbanor, simhallar, kyl-lager och andra kommersiella lokaler i hela regionen. Installationerna hos våra kunder klimatkompenserar 20.000 - 40.000 dieselbilars årsutsläpp/år. Det är fantastiskt! Att använda naturliga köldmedier har nu blivit ett begrepp och standard för hela branschen, inte bara i Sverige utan i hela världen. Hos oss bultar ett grönt hjärta och vi arbetar ständigt med att informera våra kunder och beställare om de naturliga köldmediernas fördelar.

Utbildning har också legat oss varmt om hjärtat. Därför startade vi tidigt en egen kylteknisk skola. Under årens lopp har vi utbildat många nya kyltekniker i Bohuslän. Tillsammans med gymnasieskolan genomför vi både praktiskt som teoretiska utbildningar för att ge alla chansen till en yrkesutbildning och samtidigt säkerställa en positiv tillväxt av tekniker i regionen.

För 32 år sedan var vi med och grundade TESAB. I dag består kedjan av 22 franchiseföretag i en rikstäckande organisation. TESAB har vuxit till Sveriges största kedja av kylföretag. En framgångssaga, det också, på alla sätt och vis.

I grunden är vi ett lokalt företag här i Uddevalla som arbetar metodisk och ser till att återinvestera i kunskap och hållbarhet. Vårt mål är leverans och installation, i rätt tid med rätt kvalitet, i varje uppdrag. Det lyckas vi med.

Nu önskar vi uppmärksamma vår bransch, som i all tysthet är en ”grön” bransch, genom att bli nominerad till Uddevalla Näringslivsgala 2020.

I all ödmjukhet ber vi er därför gå in och nominera oss i någon av de kategorier som finns i länken nedan.
https://www.uddevallanaringsliv.se/nominera-till-naringslivsgalan-2019/

Med vänlig hälsning
Robert Dahlman
VD och andra generationens ägare av Dahlmans Kylteknik i Uddevalla