Efter 108 år blir familjeverksamheten extra miljövänlig

När Blomsterlandet i Uddevalla skulle modernisera sin butik och bli av med sina gamla köldmedier gick uppdraget till Dahlmans Kylteknik.

Blomsterlandet är ett gammalt familjeföretag som grundades redan 1912 av Ida och Emanuel Gustafsson. De odlade och sålde växter och grönsaker och bedrev torghandel i Uddevalla.

Därefter tog sonen Harry vid och fortsatte i samma anda. I mitten på 60-talet tog hans son Bernt över och utvecklade företaget. 1984 bytte han namn på företaget till Blomsterlandet. I dag är Blomsterlandet i Uddevalla ett välsorterat Garden Center och drivs av systrarna Anneli och Annica i fjärde generationen.

Dahlmans hade både kyl- och styrentreprenaden när Blomsterlandet i Uddevalla ville klimatsäkra sin kyla och energieffektivisera sin butik.

Hela uppdraget, rivning av det gamla kylsystem och installation av det nya, genomfördes med Blomsterlandets ordinarie verksamhet i full gång med kunder, försäljning och personal. Dahlmans tog bort de gamla R404-anläggningarna och ersatte dem med två klimatneutrala och energieffektiva CO2-aggregat samt nya förångare i de tre blomsterkylrummen. Ny styr och regler hjälpte till att ytterligare spetsa butikens drift och energieffektivitet.

För oss är det viktigt att bli så klimatvänliga och energieffektiva som möjligt och Dahlmans hade kompetensen att hjälpa oss. Jag skulle vilja säga att det bara finns fördelar med att jobba med. Dahlmans, de håller hög servicenivå, svarar alltid när vi ringer och skulle vi behöva akut hjälp så kommer de direkt. Det är helt enkelt en väldigt bra och pålitlig leverantör, säger Daniel Hansson, ansvarig för inköp på Blomsterlandet i Uddevalla.

Blomsterlandet i Uddevalla har sedan fem år tillbaka ett fullserviceavtal med Dahlmans Kylteknik.