Nytt miljöuppdrag för Coop i Grebbestad

Dahlmans kylteknik har fått i uppdrag att byta ut det gamla kylsystemet mot ett modernt och klimatneutralt CO2-system. Tillsammans med Wica Cold AB kommer de också byta ut kyl- och frysdiskar samt sätta in ny kylteknik i butikens kyl- och frysrum.

En stor del av Dahlmans Kyltekniks arbete kommer utföras med butiken i full drift, vilket ställer höga krav på planering, logistik och teknikernas flexibilitet och servicenivå. Projekteringen har precis startat, produktionen går igång i slutet av mars och uppdraget beräknas vara klart i början av juni.

-För oss inom Coop är det viktigt att få ”grön” kyla. Vi profilerar oss som den grönaste matkedjan i Sverige och då måste vi också vara så miljösmarta som möjligt. Det känns bra att det är Dahlmans som står för installationen. Jag har jobbat inom Coop i tretton år och har alltid känt mig trygg i deras sällskap. De har hög kompetens och stor erfarenhet av att installera klimatneutral kyla, säger Stefan Waldenström, butikschef på Coop i Grebbestad.

-Vi har stor vana vid att jobba med Coop. Nyligen gjorde vi liknande ombyggnationer för Coop i Trollhättan och Mellerud. För mig är Coop en bra och duktig beställare, vilket alltid underlättar vårt arbete, säger Jan Ove Holmberg, projektledare på Dahlmans Kylteknik.