Dahlmans Kylteknik hjälper Ica Kvantum i Uddevalla med grön butikskyla

Dahlmans Kylteknik har under november månad avslutat första etappen av ombyggnationen av Ica Kvantum i Uddevalla.

Dahlmans Kylteknik har under november månad avslutat första etappen av ombyggnationen av Ica Kvantum i Uddevalla. Projektet är helomfattande med ny kyl- och frysanläggning i butik som helt kommer drivas på CO2. Installation av naturliga köldmedium ger många fördelar, anläggningarna drar mindre energi och kräver mindre service samt underhåll. Med ny kyl- och frysinredning kan butiken spara enormt mycket energi. Vår ambition är att tänka hållbart hela vägen när vi erbjuder våra kunder lösningar för just dem.

Vi är glada att få detta uppdrag av Ica Kvantum i Uddevalla och hjälpa dem få ett mer klimatneutralt kyl- och värmesystem, säger Daniel Dahlman, projektledare på Dahlmans kylteknik. Utmaningarna med denna butik är att försöka få in den nya kylmaskinen i ett befintligt kylmaskinrum. Men med en hjälpsam och lösningsorienterad butiksägare och projektgrupp kommer detta lösa sig på ett fantastiskt sätt.

Etapp två beräknas vara klart innan påsk 2022.