Hållbar installation i Coop Dals Ed

Coop fortsätter utveckla butiker efter deras "Gröna" Coop koncept. Den här gången var det dags för Coop i Dals Ed som fick hjälp av Dahlmans Kylteknik.

Dahlmans Kylteknik är klara med konverteringen av Coop-butiken i Dals Ed. Butiken har gått från ett traditionellt köldbärarsystem till ett miljövänligt CO2-aggregat med direktexpansion. Projekteringen av butiken startade april 2018, därefter rörinstallationer och övrig produktion. Slutbesiktningen genomfördes nu i december.

Utöver kylmaskin bytte Dahlmans ut alla annan kylteknik samt kopplade in och driftsatte 13 kyldiskar, 5 frysdiskar, 1 frysrum, 5 kylrum med mera. All installation skedde med butiken i full verksamhet.

Det är väldigt skönt att vi nu är konverterade till miljövänlig kyla. Det ligger i ”Gröna” Coops koncept att arbeta för naturen och klimatet. Dahlmans Kylteknik var effektiva och snabba. Jag har jobbat med dem i flera år och känner dem väl. De är duktiga på det de gör, säger Maria Fredriksson, butikschef på Coop i Dals Ed.