konvertera kylan till framtidssäker CO2 i Coop Asensbruk

Dahlmans Kylteknik fick i uppdrag att konvertera kylan till framtidssäker CO2 i Coop-butiken i Åsensbruk.

Tack vare stöd från Länsstyrelsen Västra Götalands Län och Europeiska Jordbruksfonden för Lantbruksutveckling kan en liten butik i glesbygden få möjlighet att miljösäkra och utveckla sin butik. I det här fallet är det Coop-butiken i Åsensbruk, Dalsland, som Dahlmans Kylteknik konverterat kylan till framtidssäker CO2. Uppdraget genomfördes under fyra dagar.

-Vi har väntat länge på det här och äntligen blev det av. Nu har vi en fräsch och miljövänlig butik med nytt kylsystem samt nya kylar och frysar. Våra kunder är medvetna om miljöproblematiken men har nog mest varit oroliga för att vi ska slå igen. I helgen var renoveringen klar och då passade vi på att ha premiär för den ”nya” butiken. Coop-butiken här i Åsensbruk fyller ett stort behov hos de 450 hushåll vi har i vårt upptagningsområde. Inte bara servicemässigt utan också socialt, självklart är det betydligt fler människor här under sommaren och helger. Dahlmans har som alltid gjort ett väldigt gott arbete. Jag har jobbat med dem i många år och känner dem väl, säger Rose-Marie Mowitz, butikschef för Coop-butiken i Åsensbruk.

-Det är roligt att kunna ge en mindre butik på landsbygden samma moderna teknik och miljömässiga utveckling som en stor butik staden. I den här butiken installerade vi ett av de minsta CO2-aggregaten på marknaden, säger Jan Ove Holmberg, projektledare på Dahlmans Kylteknik.