En smart lösning för COOP

När KF Göta valde att öppna en ny COOP butik centralt i Kalmar installerades Daikin Zeas och Daikin Convenipack för varukyla, frys och värmeåtervinning i samma aggregat. Daikins aggregatkompressor levererar precis så pass mycket kyleffekt som behövs i stunden. Värmen från kyl och frysar återvinns via Daikinaggregatet och levereras till ridåfläktar vid ingångarna och ger gratis värme och hindrar kallras in i butiken istället för att släppa ut den på taket.

Frys och kyldiskar och rum från WICA AB är utrustade med elektroniska ventiler för att få exaktare temperaturer i rummen. All temperatur, belysning, avfrostning och larmhantering sker via en Danfoss övervakningsenhet som kan styras via din dator var du än är. Det tycker vi är väldigt smart!

Jämförelse har gjorts på två andra likadana butiker där en av dem har konventionell installation med Köldbärare och DX aggregat och den senare har 3 st. Daikin aggregat för kyl/frys och värmeåtervinning. Energikostnaden är ungefär 40% lägre i butiken med Daikinaggregat.