Hållbar kyla och värme till Ica Nära Lofsdalen

Ica Nära Lofsdalen färdigställs i dagarna efter en omfattande förnyelse till helt miljövänlig kyla.

Butiken i det lilla samhället Lofsdalen är öppet året runt men kundtrycket variera stort då det handlar om en ort där friluftslivet har mycket att erbjuda. Såhär inför julfirandet är det även skidpister, flera skidspår samt fantastisk snöskoteråkning som lockar.

Frys & Kylservice passade på att starta ombyggnaden i höstas och nu är det bara detaljer kvar inför en ”nyöppning”. Samtliga centralkylda kyl och frysdiskar är nu utbytta mot nya från Viessmann. Mejeriet är dessutom utökat och nytt frysrum installerat. De gamla kylsystemen med köldmedier som påverkar miljön negativt är tömda och demonterade. Ett helt nytt aggregat med Koldioxid (CO2) som köldmedium från Advansor är nu i drift och tillverkar kyla till butiken samt värme till fastigheten.

- Ombyggnaden har löpt på enligt planen och det känns skönt att kunna erbjuda en fräsch butik till alla våra kunder. Tobias och Rasmus från Frys & Kylservice har gjort ett fantastiskt bra jobb och att bli klara inför jul var ett absolut måste för mig. Det känns också väldigt skönt att vara kvitt köldmedier med påfyllnadsstopp 2020, säger Robert Stark, handlare ICA Nära Lofsdalen.

- Att göra denna omställning är bra då det kraftigt minskar butikens miljöpåverkan både vad det gäller köldmedier och energiförbrukning. Vi kommer att övervaka och göra några små justeringar via det Web-uppkopplade styrsystemet från vårt kontor i Östersund, säger Jan Lindfors, projektledare på Frys & Kylservice.

PS: Ni glömmer väl inte följa Frys & Kylservice på Facebook? Ni hittar oss här

Rasmus Axelsson och Robert stark