Välkommen till TESAB - Sveriges största rikstäckande kedja för kylföretag

Du som ansvarar för en livsmedelsbutik vill självklart samarbeta med en leverantör och partner som uppfyller dina krav på kompetens, kvalitet, leveranssäkerhet och servicenivå. Du vill känna dig trygg i samarbetet med vetskapen att saker och ting blir gjorda på det sätt som är överenskommet. Bland våra kunder finns i dag hundratals butiker från alla stora kedjor som KF, ICA, Axfood, Bergendahls, men också mindre som Östenssons i Östergötland och enskilda handlare. Dessa butiker hjälper vi bl a med löpande service, förebyggande och förbättrande åtgärder och underhåll samt jourverksamhet.

Nu är det dags att fasa ut alla miljöfarliga köldmedier

Arbetet med att byta ut de för miljön skadliga HFC-köldmedierna mot bättre alternativ pågår fortlöpande i Europa. Den 1 januari 2015 bestämdes i KäldmedEU att köldmedier med hög ”global warming potential” (förkortas med GWP) skulle tas bort från marknaden och ersättas av naturliga köldmedier eller nyutvecklade syntetiska med lägre GWP.

För dig som driver en livsmedelsbutik kommer dessa bestämmelser att få konsekvenser för din verksamhet. För vissa köldmedier (R404A) kommer ett påfyllnadsstopp att införas från 2020. Det är bra om du är ute i god tid därför att det är många av dina kollegor som har samma utmaning och det är inte så lång tid kvar. 

Vi hjälper dig att ta fram nya framtidssäkra lösningar

Vi har utbildad och certifierade personal som har lång erfarenhet av olika typer av köldmedier, kylmaskiner och den teknik som används för att kyla och värma allt från livsmedel till tappvatten. Genom vår mångåriga erfarenhet kan vi hjälpa dig att ta fram fungerande och energieffektiva lösningar när du vill anpassa din butik mot ett mer miljövänligt alternativ.

Vi erbjuder dig:

  • Genomgång av installerad kyl- och frysutrustning för att bedöma skick och prestanda 
  • Behovsanalys med inriktning på nuläge och eventuella önskemål för framtiden 
  • Framtagande av åtgärdsplan för avinstallation eller konvertering av gammal utrustning som innehåller HFC köldmedia av typen R404A 
  • Förslag på ny lämplig utrustning som är miljövänlig och energieffektiv
  • Försäljning, installation och igångkörning av ny utrustning


TESAB representerar 22 företag från norr till söder med ca 350 anställda. Alla företagen i TESAB- kedjan är franchisetagare och arbetar självständigt under eget namn.

Kontakta oss centralt för frågor och funderingar eller direkt lokalt för ett möte. Se nedan för kontaktinformation.

 

Kontakta mig för mer information

Anders Lindh
Försäljning & Marknad
Mob: 072-230 72 84

Hitta oss genom att välja län på kartan eller sök med hjälp av företagsnamn, postnummer eller ort.