Fastighetsföretaget Carlsson & Merkel fick ner sina värmekostnader med 75% med hjälp av Kyl-Bergman

Fastighetsföretaget Carlsson & Merkel sökte efter mer energismarta lösningar till sina byggnader. Kyl-Bergman gjorde jobbet!

Fastighetsföretaget Carlsson & Merkel sökte efter mer energismarta lösningar till sina byggnader. Kyl-Bergman installerade frekvensstyrda bergvärmepumpar som besparade tre fjärdedelar av värmekostnaden.

Carlsson & Merkel Fastigheter har funnits och verkat i Västervik i mer än 20 år. Idag ägs det lokala fastighetsföretaget av Jonatan Merkel och har i dagsläget 37 lägenheter samt ett par lokaler.

Installerat fyra bergvärmepumpar
Tidigare använde sig Carlsson & Merkel av fjärrvärme för att värma upp byggnaderna, vilket gav höga kostnader och en stor påverkan på miljön. Något behövde åtgärdas och det var då som Kyl-Bergman kom in i bilden. 
- Jonas och grabbarna har installerat fyra bergvärmepumpar i huset. Det ledde till att jag fick ner värmekostnaden med 75%, berättar ägaren Jonatan Merkel. 

Ekonomiskt och gynnsamt för miljön
Kyl-Bergman har ett stort fokus på miljön och hållbarhet. Fler och fler väljer att gå samma väg.  Carlsson & Merkel är inget undantag.
- Det är en av anledningarna till att vi bytt till bergvärmen. För mig handlar det till viss del om att spara pengar, men det är även gynnsamt för miljön. Samarbetet med Kyl-Bergman funderar väldigt bra. En snabb och bra service till våra fina anläggningar.

Företagets goda lokala närvaro är något som Jonatan lyfter fram,
- Jag värdesätter det stort. Dessutom har de jour om något oförutsägbart skulle hända.

Fakta:
- Företaget har i över 20 år varit en del av bostadsmarknaden i Västervik och är starkt förankrade i orten.
- För tillfället har Carlsson & Merkel 37 lägenheter och ett par lokaler i Västervik.- 2018 omsatte Carlsson & Merkel cirka 5,75 miljoner kronor.

På bild: Jonatan Merkel