LIA - Lärande i arbete

Våga ta för dig

Våga ta för dig!

Jag har jobbat på Labkyl sedan 2014, först med installationssidan därefter på service- och joursidan. Mitt bästa råd till en ny kyltekniker är ”Våga ta för dig”. Ingen kyltekniker är klar när de gått ut en utbildning. Se till att hamna med duktiga kollegor, lyssna och lär av dem och ta för dig. Det bästa med att vara kyltekniker är att du lär dig något nytt hela tiden, ingen kyltekniker blir någonsin fullärd. När du gör din praktik – se till att hamna på fler företag än ett så du kan jämföra.
Innan jag blev kyltekniker satt jag på ComHem och Telenors tekniska support, men tröttnade på att sitta vid en dator hela tiden. Det bästa med Labkyl är alla duktiga arbetskompisar som delar med sig av sin kunskap och att företaget ligger längst fram i utvecklingen. Jag har aldrig ångrat mitt val, säger Magdalena, kyltekniker på Labkyl.

Magdalena är också yrkesambassadör för Svenska Kyl- och Värmepumpföreningen.

Kylteknik och framtiden

Kylteknik och framtiden!

Du vet säkert redan att det råder brist på kyltekniker i Sverige. Det är därför alla säger att kylteknik är framtiden.
Vi håller inte riktigt med. Vi tycker också att kylteknik är framtiden. Men inte för att det finns en massa lediga jobb utan därför att teknikutvecklingen är grym, och hela tiden förfinas och blir effektivare och smartare.
Den gröna tekniken kommer påverka Sverige i grunden, när det gäller kyla och värme.
Vi tycker det därför att vi arbetar med framtidens CO2-aggregat (DLE) som kan skapa klimatneutral is åt en isbana eller livsmedelsbutik och sen använda den återvunna energin till att värma upp en hel simhall, gratis. Snacka om energiåtervinning!
Framtiden är fantastisk därför att på rätt företag finns det alla möjligheter för dig som vill utvecklas att också göra det. Som kyltekniker är du en del av den moderna kyl- och värmeenergilösningen som bygger framtidens hållbara samhälle.
Välkommen till en bransch och ett företag där du kan göra skillnad! Det är framtiden.

Från kyltekniker till energiexpert

Från kyltekniker till energiexpert!

Som kyltekniker är du kungen bland installatörer. När du har jobbat och fått mer erfarenhet kommer du ha kompetens inom fem teknikområden. Du blir en mångkompetent mångsysslare som inte bara kan kylteknik utan också har bra koll på ventilation, el, styr och VVS.
Vill du gå vidare och utvecklas ytterligare som kyltekniker har du alla möjligheter. Du kan bland annat bli arbetsledare, energiexpert, teknisk säljare, projektledare.
En förutsättning för din egen utveckling inom kylteknik är att du söker dig till ett företag där utveckling är viktigt och tillräckligt stort för att kunna erbjuda och satsa på din framtid.
Du sätter dina egna karriärgränser.

The
sky
is
the
limit!

Vi är Sveriges ledande kylföretag när det gäller att arbeta med naturliga och miljövänliga kylmedier. Vi söker alltid människor som vill utvecklas tillsammans med oss. Oavsett om du är i början av karriären eller redan är en erfaren tekniker/projektledare, så är du välkommen att kontakta oss.

Läs mer om vår integritetspolicy