TESAB-företag visade framfötterna under Arenadagarna

Arenadagarna i Göteborg är den självklara mötesplatsen i Norden för alla som bygger, förvaltar/äger, arbetar med eller använder isanläggningar.

I Göteborg samlades ett 30-tal utställare samtidigt som det hölls ett antal seminarier med dagsaktuella frågeställningar. De enda kylföretagen på plats under Arenadagarna var TESAB-kedjans medlemsföretag Industri- & Laboratoriekyl, NR-Kyl, Comfortteknik samt Dahlmans Kylteknik. Just nu finns det fem isbanor i Sverige av 360 som använder C02 som köldmedium. TESAB-företagen står bakom tre av dem och arbetet med en fjärde pågår för fullt. Kompetensen och erfarenheten finns.

Patrik Larsson från Industri & Laboratoriekyl höll en intressant och tankeväckande föreläsning om de stora fördelarna med CO2 som köldmedium i dagens isbanor.

- Vi har ett koncept som hjälper ägare och förvaltare av isanläggningar till bättre ekonomi, större energibesparingar och minskad miljöpåverkan. I dag finns det i runda tal 360 isbanor i Sverige. Inom vår verksamhet är det här vårt minsta segment men det är ett viktigt segment därför att vi vet att vi gör skillnad. Något som i bland glöms bort med allt prat om ekonomi och energieffektivisering är själva iskvalitén. De som har skaffar sig vår CO2-lösning hyllar just iskvalitén som en väldigt stor fördel i deras verksamhet, Patrik Larsson, VD Industri & Laboratoriekyl AB.

- TESAB ska vara där kunderna är. Vår höga kompetens och samlade erfarenhet av bl. a installation av CO2 i livsmedelsbutiker gör oss extra lämpliga att utföra den sortens arbeta med isbanor. De här dagarna har gett oss nya kontakter och skapat många nya möjligheter inför framtiden, Anders Lindh, försäljning- och marknadsansvarig, TESAB.