Lyckat uppdrag i bostadsrättsföreningen Söraparken i Åkersberga

Under hösten har Industri & Laboratoriekyl i bostadsrättsföreningen Söraparken bytt ut en äldre undercentral till en ny värmepumpcentral. Den består av fyra värmepumpar som arbetar och kommunicerar med varandra. Fördelen med det är att värmepumparna inte används mer än vad som behövs.

Bostadsföreningen Söraparken består av 119 lägenheter fördelade på flerbostadshus och radhus. Industri & Laboratoriekyl har haft totalentreprenaden på projektet vilket innefattade el, styr, vvs, bygg samt markarbete.

Projekteringen genomfördes i augusti och produktionen startade i september som avslutades med driftsättning nu i december.

 - För att kunna utföra vårt installationsarbete var vi tvungna att stänga av värme och vatten till lägenheterna under en kort stund. Vi varslade bostadsrättsinnehavare att det skulle ta en dag men vi var effektiva och klara på några timmar. Man vill inte störa de boende mer än nödvändigt, säger Viktor Wilson, projektledare på Industri & Laboratoriekyl