Nytt stort ishallsprojekt I Eksjö

Industri & Laboratoriekyl har fått i uppdrag av Eksjö kommuns fastighetsbolag (Efab) att uppgradera Storegårdshallen med ny miljövänlig och energisnål CO₂-teknik. Ishallen är i dag i stort behov av renovering.

Industri & Laboratoriekyl har förutom kylinstallationen även övergjutning av ny pist, styr- och regler samt utökad el- och bygguppdrag. Det senare innebär bl.a. byggnation av ett nytt maskinrum, elinstallation och montering av ishallens nya belysning, ventilation och rördragning av värme.

Uppdraget är helt nytt. Industri & Laboratoriekyl har ännu så länge bara hunnit förprojektera ishallen. Den riktiga projekteringen går i gång nu på senhösten och produktionen är planerad till 2019.

- Idag bokar vi upp projekt ganska långt fram i tiden. Dels har vi många uppdrag och dels kan det vara långa leveranstider på kylaggregat och andra komponenter. I det här fallet har jag redan nu gjort beställningarna, så att allt är klart tills vi börjar producera. Storegårdshallens utökade el- och bygguppdraget innebär att det inte bara är kopplat till VVS, utan mer åt den fastighetstekniska sidan, säger Nicklas Lundgren, projektchef på Industri & Laboratoriekyl