Industri och Laboratoriekyl blev årets franchisetagare

Industri & Laboratoriekyl med Patrik Larsson i spetsen fick nyligen ta emot priset som Årets Franchaiseföretag inom TESAB-kedjan.

Grattis Patrik! Vad betyder det här priset för er?

- Det som gör priset extra stort för oss är att det är de andra företagen inom TESAB-kedjan som tillsammans med våra leverantörer röstat fram oss som årets företag. Det visar att vi gör rätt saker och vi hade aldrig fått priset om det inte vore för alla våra duktiga medarbetare.

 

Varför fick ni priset?

- För att vi ser till att ha spjutspetskompetens inom den senaste tekniken och att vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter till de övriga företagen inom TESAB-kedjan.

 

Är ni ett av de vassaste företagen i branschen?

- Jag ser TESAB-företagen som de vassaste företagen i branschen. Att då få den här utmärkelsen av de 19 andra företagen i absoluta toppskiktet i Sverige är såklart fantastiskt.

 

Hur stor betydelse har dina medarbetare haft för priset?

- Utan den kompetens och engagemang som finns hos alla som idag jobbar inom Industri & Laboratoriekyl hade vi aldrig kunnat göra det vi idag gör. Vi är ett relativt stort företag inom vår bransch och ligger i den absoluta framkanten av teknikutvecklingen. Vi, precis som hela TESAB-kedjan, har ett försprång. Modern kylteknik kräver allt mer avancerade lösningar vilket ökar behovet av intern fortbildning. Det är något vi jobbar med hela tiden.

 

Är Industri & Laboratoriekyl ett installationsföretag eller ett kunskapsföretag?-

- Det givna svaret är att vi är ett service- och installationsföretag. Samtidigt driver vi tekniken och utvecklingen framåt i Sverige, vilket också gör oss till ett kunskapsföretag. Svaret på frågan är därför - både och.

 

Ni hade ett bra 2018 och hur blir 2019?

- Förra året vara fantastiskt, men 2019 blir ännu bättre. Vi har mer projektet än någonsin när det gäller naturliga köldmedier. Vi får också fler och fler förfrågningar från andra kundkategorier som till exempel kommuner och fastighetsbolag. I år kommer vi till exempel miljösäkra kyla och värme i fem till tio ishallar. Det var bara en dröm när vi började titta på den marknaden för några år sedan. Sedan har vi vårt stora värmepumpsprojekt i Sånga Säby. Det är ett extremt lyckat projekt och det första i sitt slag i världen, gissar jag. Nu kommer vi snart kunna presentera siffror på energibesparing och miljösäkring. Det blir spännande. Totalt sätt blir hela året spännande.

 

Vad är nästa steg för TESAB-kedjan?

- Det steget är redan taget. Att satsa på utbildning och kompetensutveckling. Nu har TESAB anställt Mikael Dagberg som utbildningsansvarig. Det är något vi kämpat för i många år och jag tror det kommer att lyfta Sveriges största kedja av kylföretag till nästa nivå.