Labkyl fixar isen åt Bajen Bandy

Labkyl har precis fått i uppdrag att uppgradera kylsystemet på klassiska Zinkendamms idrottsplats på Södermalm i Stockholm. Zinkensdamm eller ”Zinken” invigdes 1937 och fick sin första konstfrusna isbana 1986.

Nu ska Labkyl installera en modern CO2-kylmaskin som kommer försörja både bandy- och hockeybanan med kyla. Till det kopplas det in ett nytt värmeåtervinningssystem som dels kommer att gå till fastigheten, dels till en smältgrop som också den byggs av Labkyl. De gamla ammoniakanläggningarna kommer att rivas och i stället installeras tre CO2-vätskekylare som ska försörja ispisterna med kyla. Den gamla köldbäraren i form av saltlösning byts ut mot ammoniakvatten som har flera fördelar, bland annat så kräver mediet mindre pumpenergi för att pumpas runt i systemet.

I uppdraget ingår också ett övergripande styr- och reglersystem. Projektering pågår, installation sker i sommar och inför bandysäsongen 2020/2021 går Hammarby Bandy ut på is tillverkad av miljövänliga kylmaskiner som installerats av Labkyl.