Nytt uppdrag till Labkyl när en av Sveriges största ICA Maxi byggs

ICA Maxi i Bromma sträcker sig över tre våningsplan på över 10 000 kvm och kommer få en klimatneutral kylanläggning.

Byggprojektet Hangar 5 i Bromma, går snabbt framåt. Den nya ICA Maxi som byggs kommer bli en av de största handelsplatserna i Sverige med över 10 000 kvm i tre plan. På nedre planet kommer det finnas apotek och utlämning av produkter från online-beställning, mellanplanet består av butiken och övre planet blir en förbutik.

För Labkyls del pågår just nu rördragning. I mitten av oktober levereras CO2-aggregatet och en månad senare anländer mellan åtta till tio långtradare med uppemot 140 kyl- och frysenheter för installation.
Till det tillkommer byggnation av nio kylrum och tre frysrum.

Driftssättning med sluttester startar vid årsskiftet och butiken beräknas öppna på vårkanten.

Det här är ett stort, men också väldigt inspirerande uppdrag. Klimatsmart och energieffektivt från början till slut. En kylanläggning med klimatneutral teknik och full värmeåtervinning. säger Jan Lindfors, projektledare på Labkyl