Ny HR chef till Labkyl

Vi hälsar Kaspra Eriksson välkommen ombord på skeppet Labkyl som HR chef. Kaspra har en gedigen bakgrund av att utbilda organisationer i ledarskap, medarbetarskap, förändringsprocesser men också i projektledning samt handledning och mentorskap.

Kan man jämföra ett företag med ett fartyg?

Absolut. På ett företag eller ett fartyg behövs tydliga roller, riktning och en plan hur vi tar oss dit. Vem styr? Vart ska vi? Vilken väg väljer vi? Vem gör vad? Sedan är det väldigt roligt att segla:-) Det är lika roligt att segla som att utveckla en organisation.

 

Vad blir din största utmaning på Labkyl?

Samma sak som alltid - min ambition kontra tid och möjligheter. Labkyl har en väl fungerande organisation som till stor del vuxit organiskt. Första tanken är inte att leta efter något att förändra utan titta på vad som fungerar bra och hur vi kan utveckla den biten att bli ännu bättre. Det är lätt att bli hemmablind och jag kan förhoppningsvis se organisationen utifrån med nya ögon.

 

Du tänker inte riva upp alla gamla strukturer för att skapa nya?

Nej, Labkyl har en fungerande struktur som vi ska förstärka. Vad fungerar bra i dag och hur kan det fungera ännu bättre morgon, vad är det vi inte tänkt på och hur får vi in det i organisationen på ett enkelt sätt? Vi måste finna utvecklingssteg som inte tar tid från våra dagliga uppgifter men som gör att hela organisationen tar ett kliv framåt.

 

Vad brinner du för i ditt yrke?

Jag är nördigt intresserad av att skapa bestående förändringar i beteenden genom att utveckla människor, team och organisationer.

 

Hur ser du på att Labkyl är ett ”grönt” företag med ett aktivt miljöarbete?

Fantastiskt roligt! Labkyl arbetar verkligen med klimatsmarta lösningar och jag hoppas jag också kan bidra i det arbetet, genom att stötta personalen.

 

Vad gör du när du inte arbetar?

Jag seglar, dansar, målar och promenerar. Sedan tillbringar mycket tid med min man och två barn. Vi är ofta på  Vässarö, en ö som ägs av Scouterna. Naturen är också ett stort intresse, så nu när det är snö passar jag på att åka skidor.