Byggde Labkyl Norges första CO2-isbana?

2018 hjälpte Labkyl Carrier och Green & Cool att projektera den nya isbanan i Vestfold, Norge. Det är förmodligen Norges första framtidssäkrade isbana byggt på CO₂-teknologi.

När projekteringen var genomförd efterfrågades också Labkyls expertis och kompetens för att bygga den kyltekniska delen i isbanan. Labkyl med underentreprenörer som Triclima åkte över med erfaren personal och genomförde uppdraget. I dag när både Labkyl och norska EPTEC Energi ingår i Nordic Climate Group ökar möjligheten för liknande uppdrag i framtiden med ett smidigt och enkelt genomförande.

Det var ett roligt och lite annorlunda uppdrag även om resvägen var i längsta laget. Isbanan i Vestfold blev väldigt lyckad och är ännu ett uppdrag vi kan vara stolta över, säger Nicklas Lundgren, projektchef på Labkyl.

Labkyl som uteslutande arbetar med klimatneutral och energieffektiva installationer av CO-lösningar är det företag i Sverige som framtidssäkrat flest isbanor i Sverige. Gimo x 1 (DX), Bachohallen x 2 (DX), Solna ishall x 1 (DX), Eksjö (DX), Filipstad (Chiller), Danicahallen (Chiller), Enebybergs ishall (Chiller), Vallentuna ishall x 2 (Chiller), Hällevi ishall (Chiller), Kärrtorp (Chiller), Danderydsvallen (Chiller), Stockhagen (Chiller), Zinkensdamms IP (Chiller), Studenternas (Chiller), Knivsta ishall (DX), Vestfold (DX, banan) samt två som är pågående Trosa Tomtaklint (DX) och Tyresövallen.

Nicklas, Projektchef på Labkyl

Nicklas, Projektchef på Labkyl