Newrest/Inflight satsar på DLE-konceptet i sitt nya storkök!

Labkyl har i uppdrag att energi- och miljösäkra hela kylsystemet för livsmedelskyla när Kide bygger nytt storkök åt Newrest/Inflight. Kärnverksamheten för Newrest/Inflight är catering/logistik till transportsektorn, tåg och flyg. I Arlandastad sker just nu en ombyggnation av en befintlig lagerbyggnad som anpassas efter deras verksamhet. Storköket i Arlandastad ska i första hand producera cateringmat till SAS.

För att vara ett storkök är det här extra stort. Den största kökskåpan som installeras är tio meter lång, takhöjden i frysrummet sju meter och det största kylrummet ca 500 kvm.

Det miljövänliga kyl- och värmekonceptet som installeras heter DLE. Det är en hållbar, energi- och kostnadseffektiv lösning som baserar sig på CO2 (koldioxid) som köldmedium. I storköket kommer Labkyl att installera ett CO2-aggregat, 31st luftkylare i 18 kylrum och ett stort frysrum. Konceptet är väl förberett för värmeåtervinning.
När uppdraget är klart ansvarar Labkyl även för övervakning och service.

-Får jag välja vilka jag ska jobba med i en storköksentreprenad så ingår Labkyl i det gänget. Det är ett premiumföretag, duktiga, engagerade och håller hög nivå på dokumentation. Deras expertis inom miljövänlig kyla och värme är viktig, säger Micael Lunderbye, projektledare, på Kopal Storkök.

-Vi har haft en bra dialog med vår uppdragsgivare Kide från start och de har varit mycket tillmötesgående. Kopal som ansvarar för totalentrepenaden av produktionsanläggningen har arbetat med storköksentreprenader i över sextio år och vet vad de gör. Med sig har de ett sammansvetsat gäng av byggare och installatörer som jobbar under deras ledning. Det här projektet kommer få ett riktigt bra slutresultat, säger Nicklas Lundgren, projektchef på Labkyl.