Stora Coop i Kållered har öppnat nytt

IKEA Centres bygger om Shopping Park Kållered vilket innebär att hyresgästerna tillfälligt får flytta ut till andra lokaler. Ombyggnationen och nybyggnation beräknas klar 2021. Coop Forum flyttade till Elgigantens gamla lokaler i Kållered och passade samtidigt på att byta till sitt nya butikskoncept, Stora Coop. Lokalen är på 2 800 kvm och byggdes om helt för att passa deras affärskoncept.

För NR Kyls räkning var det här deras första uppdrag för Coop. Uppdraget innebar att installera rörsystem, aggregat, rörångare och vakuumavlopp. De ansvarade även för el samt styr och regler för samtliga frys- och kylanläggningar. Butiken slog upp portarna i oktober 2016.

– NR Kyl vann upphandlingen därför att de kunde presentera den bästa lösningen för Stora Coop, säger Philip Crossby, Köpmannaföreningen Väst.

– NR Kyl har varit helt exemplariska. Väldigt lyhörda och de såg till att ligga bra till produktions- och tidsmässigt. Under arbetet råkade vi ut för ett två veckor långt produktionsstopp vilket hindrade NR Kyl i deras uppdrag. Genom att de redan innan låg före tidsschemat och att de efter stoppet la in en högre växel lyckades vi ändå hålla vår planering. Det jag värderar högst är deras personliga engagemang i projektet och höga kvalitet både i genomförande som bemötande. Jag rekommenderar dem gärna vidare och ställer självklart upp som en referens, säger Henrik Nylén, projektledare för Coop Väst, Drivkraft AB

– Det här är ett fantastiskt roligt projekt där miljöfaktorn och energieffektivisering är i fokus. Alla kyl- och frysdiskar är helt nya och har CO2 som köldmedia. Det här är vårt första uppdrag för Coop och vi ville verkligen visa att vi kan det här. Butiken är klar och är superfräsch. Coop Väst har stått för en tydlig och bra projektledning, säger Daniel Ringström, projektledare, NR KYL.