En av Sveriges största livsmedelsbutiker byter fryssystem!

Just nu pågår projekteringen av ICA Maxi i Alingsås. Butiken är en av de största dagligvarubutikerna i Sverige med en totalyta på ca 10.000 kvm. Fram till sommaren kommer ICA Maxi i Alingsås få en subkritisk lösning där den befintliga köldbäraren används för att kyla ner de nya frysaggregaten.

Under den första etappen som sträcker sig fram till påsk ska samtliga frysmöbler vara utbytta. Redan nu har NR Kyl smygstartat genom att driftsätta två nya aggregat med tillhörande frysskåp. Efter påsk startar ombyggnation av tre frysrum. Hela konverteringen genomförs med butikens drift.

Just nu ligger vårt fokus enbart på butikens fryssystem. Från butikens sida finns inga planer på utbyte av kylobjekt i dagsläget och vi bedömer att den befintliga frysbäraren är i gott skick. ICA Maxi i Alingsås är en avtalskund till oss vilket gör att vi känner till både butiken och personalen väl, säger Daniel Ringström, Projektledare, NR Kyl

NR Kyl är duktiga. De är lyhörda, serviceinriktade och proffsiga i sitt agerande. Nu byter vi ut fryssidan och förbereder för kyldelen. De har redan kommit igång med installationsarbetet och vi lär var klara till påsk enligt tidsplan. NR Kyl kommer att arbeta med butiken i full drift. Det ställer krav på deras servicemedvetenhet men jag är inte det minsta orolig, säger Johan Kristianssson, Butikschef på ICA Maxi i Alingsås.