Medarbetarintervju med Andreas Åhrman!

Vad är det bästa med att arbeta som kyltekniker? Det är en av frågorna vi ställt till vår kyltekniker Andreas Åhrman.

Hej Andreas!

Hur kommer det sig att du blev kyltekniker?
Jag gick en treårig teknisk utbildning på gymnasiet och efter det började jag arbeta med snickeri.
Efter ett par år fick jag jobb på Butiksbyggarna via en vän som själv arbetade som kylmontör. På den vägen är det. Jag har arbetat på NR Kyl i snart 3 år.

Vad tycker du är viktigt för att trivas på jobbet?
Bra arbetskollegor, lyhörda chefer och att det finns en bra ”teamkänsla”. Det är även viktigt med bra struktur, ordning och att arbetet jag skall utföra är välplanerat.

Vilka är fördelarna respektive nackdelarna med att arbeta som kyltekniker?
Fördelarna är att det är otroligt lärorikt och ständigt utvecklande då man hela tiden ställs inför nya utmaningar.

Nackdelarna tycker jag är få, men det skulle vara att det ibland kan uppstå stressiga situationer som behöver lösas snabbt. Men arbetar man lugnt och metodiskt så brukar situationen inte bli särskilt stressig ändå.

Vilka kvalitéer tycker du är viktiga hos en kyltekniker?
Jag tror att det är till stor fördel om man är lugn, strukturerad och noggrann. Då vi ofta arbetar nära kunder är det även till stor fördel om man kan hålla en bra kundkontakt och är lite ”serviceminded”.

Vad är det bästa med att arbeta som kyltekniker?
Det är att den ena dagen aldrig är den andra lik. Jag arbetar inom service där det uppstår endel problemlösning vilket jag tycker är roligt och som gör att jag aldrig slutar utvecklas.

Slutligen, 3 snabba frågor.

CO2 som köldmedium eller R600a? Givet, jag väljer självklart CO2.

Semla eller chips? Den var svår, men jag väljer chips.

Vatten eller kolsyrat vatten? Där väljer jag kolsyrat!