Rebellen vågar satsa på CO2!

Vi ville ha en lösning som fungerade över tid och som var miljövänlig och framtidssäkrad, säger Svante Kedner ägare av Bonum Matmarknad i Gråbo.

Rebellen vågar satsa på CO2!

Bonum Matmarknad i Gråbo behövde renoveras och uppdateras. Butiken använde sig av R404A som köldmedium precis som många andra mindre butiker i Sverige.

R404A är ett vanligt köldmedium som berörs av F-gasförordningens stoppdatum. I samband med renoveringen valde därför Bonum Matmarknad att satsa på en hållbar CO2-lösning genomgående i butiken. Det innebar nytt kylaggregat, nya diskar, kylar, kyl- och frysrum m m.

  • Vi ville ha en lösning som fungerade över tid och som var miljövänlig och framtidssäkrad. För oss är det ett viktigt konkurrensmedel för att kunna möta våra kunders önskan efter hållbara alternativ. NR Kyl litar vi på. De har ett stort intresse för smarta, miljövänliga lösningar som vi gärna tar till oss. Återvinningsfaktorn på energin är så hög att vi blir självförsörjande på både värme och varmvatten, säger Svante Kedner, VD för Bonum Matmarknad i Gråbo.

Bonum Matmarknad ingår i den fria inköpsorganisationen Den Svenska Matrebellen, en organisation med cirka 70 butiker över hela Sverige.

Butiksteknik bygger butiken, Drivkraft genomförde projekteringen och NR Kyl står för kylinstallationerna. Bonum Matmarknad beräknas var ombyggd och klar under sommaren 2018.