Coop i Surte satsade på modern och miljövänlig kylteknik!

NR Kyl har precis konverterat kylan i Coop-butiken i Surte med modern och hållbar CO2-teknik.

NR Kyl har precis konverterat kylan i Coop-butiken i Surte med modern och hållbar CO2-teknik. De har framtidssäkrat butiken genom att byta ut kylmaskin, kyl- och frysdiskar samt bygga om kyl- och frysrum. Det köldmedium som nu används är ett naturligt köldmedium som inte har någon påverkan på växthuseffekten. Det som återstår av uppdraget är att koppla på värmeåtervinningen från kylsystemet. När allt är klart har Coop-butiken i Surte blivit ännu grönare än tidigare.

-Det känns väldigt bra att butiken fått miljövänlig kyla. Det passar i vår profil. För oss var det ett stort projekt att byta ut kylmaskin men NR Kyl var väl förberedda och genomförde konverteringen smidigt, säger, Sari Laesker, butikschef för Coop i Surte.

-Uppdraget gick bra. Coop är en professionell och tydligt uppdragsgivare. Vår planering var noggrann. Vi ville hålla nere vår produktionstid och i största möjliga mån undvika att störa butikens handel, säger Anders Bergqvist, projektledare på NR Kyl.

 

På bilden: Sari Laesker, Butikschef Coop Surte.