NR Kyls första sommarjobbare!

I år anställer vi för första gången lite extra hjälp under sommaren, vilket känns extra roligt att kunna göra med tanke på omständigheterna just nu. Här kan du läsa mer om Axel som gör sin första vecka hos oss!

Den här veckan börjar Axel sitt sommarjobb hos oss. Han studerar just nu kylteknik på Personal Skills och sökte sig till oss inför sommaren, vilket vi tycker känns toppen! Axel kommer förstärka vårt serviceteam och stötta i underhållsarbetet. 

 

Hur kommer det sig att du har valt att börjat plugga kyla? Vad är det som lockar med branschen? 

Efter att under gymnasietiden och efteråt haft lite olika timjobb och korta heltidsjobb kände jag att det var dags att läsa till ett yrke där man under en lång tid kan utvecklas och bli bättre. Att de blev kyla var lite av en slump då jag inte tidigare haft koll på yrket, men det som lockade att söka var att det inte är ett "stillasittande" jobb 7-4 på en stol framför en dator. Samt att det är väldigt specifikt vad man utbildar sig till, men ändå får man lite grunder inom el, vvs och ventilation. 

 

Baserat på vad du har lärt dig än så länge, inom vilket område tror du att du skulle vilja jobba? 

Svår att avgöra i nuläget känner jag då läsandet inte ger någon direkt bild av olika områden utan mer en helhetsbild av allt. Helst inte något där man gör samma sak dag ut och dag in iallafall.  

 

Vilka förväntningar har du på ditt sommarjobb på NR Kyl? 

Känner att det blir ett bra tillfälle att arbeta med det som alltid behöver stämma, bortom de arbetsområden som certifikatet (som jag inte har än) innebär. Därav känns det som att det kommer ge en bra grund för den dagen då utbildningen är klar och certifikatet är fixat. 

 

Vad skulle du ta med till en öde ö? 

Hade definitivt tagit med mig något sällskap, typ en kompis eller en hund. Utan någon eller något att umgås hade det blivit fruktansvärt tråkigt i längden. Annars såklart en motorbåt för att ta sig därifrån. 
 

Tre snabba 

Havet eller sjön  -->  Havet 

Kyla eller värme  -->  Värme

Isglass eller mjukglass  -->  Mjukglass 

 

Vi hälsar glatt Axel välkommen och önskar honom lycka till och en väldigt trevlig sommar!