Avent Kyl & Comfort - Nytt bolag till TESAB-kedjan

TESAB-kedjan värvar Avent Kyl & Comfort och breddar kompetensbanken med kunskap från ventilationsbranschen. Avent Drift & Innemiljö, med huvudsaklig inriktning på ventilation samt styr o regler, har funnits i Kalmar sedan 1998 och har 45 st anställda. I juni 2012 startades Avent Kyl & Comfort, en separat kylavdelning som haft god utveckling med i dagsläget 5 st anställda.

Putte Round


Vi pratade med Leif "Putte" Wirsén, Avdelningsansvarig och vd för Avent Kyl & Comfort.

Varför valde ni att gå med?

Vi känner ett behov av kompetens/teknikutbyte mellan andra kylföretag. Exempelvis gällande nya F-gasförordningen där det är mycket nytt just nu. 
Det känns bra att inte vara ensam som kylföretag, istället kan vi vara delaktiga i ett nätverk och utnyttja TESAB-kedjan som en resurstillgång. Sen tillkommer ju fördelarna med gemensamma inköpsavtal och även serviceavtal, gemensamma utbildningar då TESAB-företagen strävar efter att vara i framkant gällande teknik, miljö och kvalitet etc.Vad har ni för förväntningar? 


Få stöd som kylföretag. Erfarenhetsutbyten. Hjälp i ryggen med de företag som ligger nära. Med andra företag i gruppen runt om oss känner att vi blir större och kan ta större uppdrag. Vi kan även få hjälp gällande de administrativa delarna vilket är ett utmärkt sätt att samarbeta.Det är lätt att man fortsätter i samma fotspår istället för att utvecklas som kylföretag. Nu ser vi fram emot att samarbeta och dra nytta av de andra medlemmarna, samtidigt tillföra vår expertis och erfarenhet.

Leif “Putte” Wirsén, Avdelningsansvarig Avent Kyl & Comfort.

 

Vi hoppas Avent Kyl & Comfort ska trivas hos oss och ser fram emot kunskapsutbytet.

Rikard Planting, vd TESAB