Kyl och frysrum åt Chefs Culinar

Chefs Culinar är en familjeägd restauranggrossist som är etablerat på flera platser i Europa. Under 2015 öppnande de upp sin första anläggning i Sverige och redan förra året startade arbetet med att bygga en större anläggning.

Det är Catena som står för bygget där chefs Culinar sedan blir hyresvärdar. Örestadskyl har fått uppdraget att installera kyl- och frysrum på den 5000 kvadratmeter stora yta.

- Vi hade kontakt med Örestadskyl vid den första etableringen i Sverige och nu när vi skulle flytta och bygga nytt tog vi kontakt med dem igen, säger Marcus Ahlm, VD på Chefs Culinar

 Det blir fokus på hållbarhet vid installationerna i anläggningen.

- Kravet från Chefs Culinar var bland annat att anläggningen skulle ha hetgasavfrostning med CO2 som köldmedium. Detta blir en av de första anläggningar i Sverige som byggs med denna energieffektiva lösning, säger Peter Carlsson från Örestadskyl. 

Lösningen innebär också att värmen från kylmaskinerna kommer att användas gör att värma fastigheten i övrigt, vilket gör att den i stort sett blir självförsörjande.

Örestaskyl arbetar sedan tidigare främst med hållbara lösningar, som följer TESAB-kedjans policy 100% hållbarhet.