Sävsjö Termogods expanderar grönt

När Sävsjö Termogods bygger nya kyl- och frysrum ser de till att göra det framtidssäkrat. Polo Kylteknik kommer tillsammans med Kylpanel i Nässjö färdigställa totalt 950 kvm kyl- och frysrum till sommaren.

Aggregaten Polo Kylteknik har fått förtroendet att installera är miljövänliga och energieffektiva CO2 aggregat från Advansor. Den totala effekten är på 80 KW och de är förberedda för värmeåtervinning. Projekteringen är genomförd och installationsarbetet går i gång i slutet av april. Sävsjö Termogods är en distributionsterminal för livsmedel och erbjuder sina kunder en säker och obruten kyl- och fryskedja. De samarbetar med flera stora uppdragsgivare, bl a har de slutit avtal med Martin & Servera.

- Vi kom i kontakt med Polo Kylteknik genom att de sponsrar vår lokala idrottsförening. När jag var inne på deras hemsida fann jag en bra referens i form av Gastrofood. Åt dem hade de byggt hållbart med rätt miljöval inför framtiden, samma sak som vi efterfrågar. Dessutom var deras offert bäst, säger Ulf Blomqvist, vd på Sävsjö Termogods.

- Ett spännande uppdrag att bygga upp ett kyl- och fryslager som är ett grönt alternativ. Att Sävsjö Termogods satsat på miljön passar oss bra. Projektet påminner om liknande lyckade uppdrag vi genomfört som t ex Gastrofood, säger Patrik Spjuth, vd på Polo Kylteknik