Skogströms Åkeris kyl- och frysrum drivs med grön kyla

Polo Kylteknik fick i uppdrag av sin samarbetspartner Kylpanel att installera kylteknisk utrustning för Skogströms Åkeris nya Kyl- och frysrum.

Det handlar om kylrum på 1000 kvm och frysrum på 230 kvm. Skogströms Åkeri är ett transportföretag som specialiserat sig på tempererat gods.  Deras nya kyl- och fryslager kommer att fungera som en distributionscentral, en transporthub för omlastning av varor för vidare transport.

Polokylteknik och Kylpanel har under flera år samarbetat med både mindre och större projekt.

-Vi är som vanligt väldigt nöjda med Polo Kyltekniks arbete. Detta arbete sker egentligen utanför deras geografiska område, men vi är glada att de kunde vara med ändå, då det ger trygghet för oss. De är otroligt kunniga på CO2 installationer kombinerat med värmeåtervinning vilket vi ser som en stor styrka, säger Herman Södergren, försäljningschef på Kylpanel.

Ett CO2 aggregat av märket Advansor installerades. Värmen som blir över efter nerkylningen återanvänds dels till tjälskyddet under frysen samt till aerotemper i lagerlokalen. Det innebär inte bara en energibesparing för kunden, utan det är dessutom en hållbar och miljövänlig lösning. 

- Polo Kylteknik är bra på att hitta lösningar på problem som uppstått längst vägen och slutresultatet blev väldigt bra, säger Stefan Arbin, ordförande i Skogströms Åkeri.