Stora Coop i Varberg satsar på näthandel med miljötänk!

En av Sveriges mest hållbara livsmedelsbutiker anlitade RM Kylteknik när de byggde ut för näthandel.

Stora Coop i Varberg är en av Sveriges främsta livsmedelsbutiker när det gäller hållbarhetsarbete. 2019 vann de Varbergs kommuns hållbarhetspris. När de nu satsade på online-försäljning behövde de bygga ett utlämningsställe för beställda varor med kyl- och frysfunktion. Självklart skulle den investeringen också vara hållbar och uppdraget gick till RM Kylteknik.

För RM Kyltekniks räkning var det här ett bra tillfälle att visa att det går att bygga klimatneutralt och energieffektivt även i mindre anläggningar. Projekteringen genomfördes under våren, produktionen under sommaren och i september genomfördes slutbesiktningen mer eller mindre prickfritt.

- RM Kylteknik kommer med innovativa lösningar vilket vi uppskattar. De gör ett utmärkt jobb, levererar i tid och håller tidsplanen. Det är viktigt för oss. Ett nästan rent besiktningsprotokoll visar på kvalitet i alla led, säger Göran Borg, VD för Coop Varberg

- Det här är ett bra exempel på att CO2 fungerar precis lika bra i mindre kyl- och frys-anläggningar som till stora projekt. CO2-aggregatet placerade vi utomhus och är luftkylt. Vårt projekt löpte på smidigt tack vare en professionell beställare, säger Helmuth Kärräng, VD på RM Kylteknik.